Friday, 10 October 2014

PENIPU

>>LELAKI TAK BOLEH DIPERCAYAI<<

Pelik tapi benar, ini la kisah yang terjadi pada diri ku.. terang2 lagi bersuluh semua penipuan yang si dia lakukan semuanya sudah terkantoi.. tak sangka jugak orang yang ada dengan aku selama 7 tahun ni PLAY BOY n PENIPU BESAR.. nak dijadikan cerita semua nya berlaku bila aq pergi rumah dia untuk mendapatkan hak aq balik..

Semuanya terjawab bila aq dah nampak resit transaction duit yang ada nama gurl lain dalam kereta dy.. bila di tanya tak nak mengaku..katanya itu BUKAN GF tapi KAWAN ASTRO.. macam2 alasan si dy bagi, akhirnya aq sendiri yang kol budak tu, rupa2nya dah dua tahun couple, tengok tu bukti da ada lagi nak tipo, masa aq hubungan dengan dia, si dia tipo aq lg ingat da berubah rupanya x pon..

beria2 nages depan aq, peluk aq, cium aq, taknak lepaskan aq la ni la tu la..katanya xde siapa yang boleh pisahkan kita n xde sapa boleh amik aq dari dia la n cakap aq ni gurl yang paling dia cinta la ni la tu la..p aq diamkan je sebab aq tau tu semua dusta, sebab aq dah kenal dia 7thn la aq tau tu semua permainan palsu dari dia..

pd hari aq nak balik tu, sepatotnya aq jumpa dengan gf dia p dia xbagi aq turun jumpa katanya kalau aq turun dia belasah so aq wat keputusan aq balik sendiri, hari tu memang pedih n pahit rasanya bila orang yang kita sayang n percaya selama ni mainkan kita lagi sekali..aq tabah meneruskan perjalanan aq tok balik KL..

Dalam perjalan balik, ibu n dy asik kol2 aq je p aq wat bodoh sebab aq sakit ati n dok nagez je, bila sampai je KL badan aq jadi panas n tiba2 badan aq menggigil n kepala aq pening sangat, aq balik terus g Hospital Ampang jumpa doc..Doc pun tanya ada masalah ke?Kenapa pucat n mata lebam je nanges ea..Aq diamkan jugak, cek punya cek tak pasal2 malam tu kena admit lak at sne 1 hari, choii katanya tekanan darah nek lg sebab terlalu pk banyak n demam panas sgt.. aq dok sne xbg tau family pun, aq malas nak susahkan depa..

Bila aq dah kua, aq kesian lak tgk ibu yg dok2 msg n kol2 so aq ckp aq bru kua hospital katanya alep n ibu xtdo2 sbb risaukan bb.. aq xtau aq nk caya ke x p lantak la.. yg aq pelik napa pas kejadian tu si dy asik kol aq mlm2 smpai la ari yg dy terkantoi  dy hilangkan dri.. tapi until now dy still keep in touch gan aq, ngadu gan aq psl gf dy yg Nawal tu sik nk mara dy..Bg aq mang padan la gan muka ko sape swo ko tipu, ko da de gan nawal p dok sibuk gn Fasya da napa pastu xsetia lg.hmmm..

Pe yg aq ase selama ni cukup la jdi pengajaran dalam hidup aq sebab aq da terlalu terluka dengan ko ALIFF ERDYKA.. aq da terlalu makan hati dengan ko, walaupon ko cakap aq still lam ati ko n aq ni bini ko p aq tetap xcaya sebab ko LELAKI yang xbley DiPERCAYAI wat selamanya dalam hidup aq..bagi aq ko PENIPU..


Saturday, 8 February 2014

kaTA2 r!nDu

>>> r!nDu<<<

rindu itu akan hadir disaat kita berjauhan
cinta itu akan untuh bila kita saling percaya...
kebahagiaan itu akan terasa bila kita selalu bersama
kesetiaan itu tak kan pernah hilang bila kita saling menegrti..

rindunya saya pada awak hanya tuhan je yang tahu.. :(


Friday, 10 January 2014

JuJur

TERUS TERANG ITU LEBIH BAGUS

kadang2 tu rasa hidup ni asik kena tipu je..
pelik jugak kan..
apa salah yang saya buat..
dalam hal ni, banyak sangat petunjuk da dapat..
stu p'satu terang2 lg nyata da nampak..
kenapa masih dy nk tipu n selindung ea..
pelik sungguh, ati ni ase xsuka dgn sikap dy yg suka menipu..

kadang2 ite hidup ni kalau sik dok tipo orang pun susah..
sebab tu hidup kita sik x berapa elok n x berapa sihat..
yg sy pelik sgt2 npe mst perlu sembunyikan hal sebenar..
sik baik sy da wat keputusan yg betul..
p syg, dy msh ttp cm dulu n xpernah b'ubah..

sampai bila la dy nk terus cmni kan..
p pelik gak npe dy t take care at sy..
npe t mara sy kalau sy xmsg dy..
npe mst nak swo wat cam dulu,
sedangkan diri sendiri dy xubh..

hmmm..hope sgt la awk tu jadi org yg jujur..kejujuran itu penting sgt2 dlm perhubungan..

Wednesday, 25 September 2013

kAmu yG duLu bUkanNya yG seKAraNg

***PerUbahAn***

ea....mang lama sy diam..diam sbb cm xde mood nk update..tapi, hari ni tiba2 rasa nak update something new that have been in my life..sy xtahu nak luah kan dekat sapa n hanya tempat ni saja yg sy rasa sy bley luahkan semuany..xde la nk update at fb,twitter,IG n so on..xde la org rasa nyampahkan...

hari ni rasa macam nak negez puas2 je..tp mang da nagez pon sbb xlarat nak gado gn aliff erdyka tu..xtau napa lately ni ada je yg xkena..tp kadang2 ok je..ntha la..xtau nak cakap cmne lg..pada mulanya perhubungan ni bek2 je lps apa yg dah jd tapi mkin lama mkin rasa jauh lak walaupun hari2 dy ada msg sy..tapi t dy nak sy yg msg dlu kalau sy lambat msg t dy akn rasa sy ni ada laki len..padahal xde pon..

kadang2 saja je biarkan dy yg msg dulu sbb nk tgk ada lg xrasa syg n cinta tu..tapi hari ni tiba2 je dy nek angin, npe ea b?..npe kalau b nek agin t b ungkit pekara lepas yg bb xske dgr..b tau kan bb xske bila b ckp cmtu n bb xske benda lama b ungkit..bb nk b tahu yg bb cme nak b yg dulu bkn nye b yg sekarang.. sekarang b bnyk wat slh tapi senang je kan bb maafkan b..tapi bila dah dimaafkan lg seminggu or lam wape hari b da mula balik prangai b yang panas baran tu..

kadang2 bb cuba sabar dengan sikap b tapi bb pon ada hati n prasaan b..bb diam bkn bermakna b bley wat sesuka hati..tapi bb diam sbb bb xnk kita jdi cmni la..tapi tengok la prangai b tu, asik nak camni je..bb penat b..PENAT dengan semua ni.. :(

bb cuma nak b yg dulu yg selalu ada gan bb..selalu jaga bb..selalu ingatkan bb dengan benda2 yang baik..selalu ada saat bb perlukan bb..tapi sayang skang mang b ada cuma kadang2 tu b macam terlalu bz..b bz..b bz watpe b..kerja???..org len pon kerja b tapi ada gak masa kan gan pasangan dy..

bb dah xtau nak wtpe lg b..ea,mang slh bb bila b ajk jmpe at sana bb xnk p b tau sbbnye tp bila bb ajak jumpa at sini pon b bg alasan kan..hmmm..Entah la, rasa b cam jauh je dihati ni..b..bb xmintak apa2 pon dlm hubungan ni, bb mintak b ubah lah jadi yang lama n jgn lah jd yg sekarang..bkn bb xsyg b, bb syg n cinta cuma bb nk yg terbek tok hubungan ni b..

bb nak b tahu yg bb syg n cintakan b sgt2..bb selalu doa yg hubungan kita ni akan kekal sampai kita menjadi yg halal seperti mana yg b janjikan tu n sampai ke akhirat b..

Sunday, 25 August 2013

RiNdu


 <3 saYa rInDu aWaK <3
Awk..dah lama kita xjumpa..
saya rindu awk..
rindu sangat2..
saya nak sangat jumpa awak..

awk..bagi la masa dekat saya..
dulu awk rajin jumpa sy..
tapi skang dah jarang..
saya sedih.. :(

saya rindu awk..
saya nak sangat luangkan masa 
dgn awk..
awk..datang lah sini jumpa saya 
ea..
saya nak sangat kita jumpa.. 

awk..saya tahu awk bz..
tapi sekurang2nya awk jumpa la 
saya ea..

saya perlukan awk..
saya nak ada disamping awak..
awk janji nak jumpa saya..
awk cakap awk nak jumpa saya..
tapi..saya tunggu awk..
awk xdatang2 pun jumpa saya 
lagi..
hmmm.. :(

awk..saya sakit..
saya demam dah 4 hari..
itu tanda saya rindukan awk..
saya nak jumpa awk..

awk..awk datanglah jumpa saya 
ea..
saya sentiasa tunggu awk datang..
awk..sementara saya ada..
saya nak luangkan masa dengan 
awk..

saya rindu saat2 kita bersama..
saya rindu saat2 awk didepan 
mata saya..
N saya rindu disaat awk pegang 
tangan saya..
Saya rindu semuanya tentang 
awk.. :(

Walaupun awak msg sy hari2..
Tapi hati ini meronta2 nak jumpa 
awk..
Awk..kesian lah kat saya yg 
rindukan awk ni..
Awk..datang lah jumpa saya.. :(



Friday, 23 August 2013

niLai Kasih

~kaS!h saYanG yG t!aDa n!LaiNya~

sy xtau apa slh sy..ini semua dugaan yg perlu sy hadapi kan..sy xtahu nak wat camne dah awk..awk.. sy tahu sy slh sbb dah xtrust awk lps apa yg dah jd sebelum ni, sy tahu sy silap sebab berfikiran macam 2..sy tahu sy xpatot wat cam2 selepas apa yg telah kita janji..maafkan sy awk sbb terlalu ikutkan perasaan was2 at awk..sy xde niat pon nak retakkan hubungan ni..tapi sy cuma t'kejot dgn apa yg sy tahu..

tiba2 ada org muncul bg tau semua cerita yg sebenarnya sy xnak tahu, sy xtahu nak caya ke x dgn cete tu..sy kol awk tok b'bncang p xsangka lak jd len kan..awk, sy xmara awk pon,sy xsangka awk keluarkan kata2 sebegitu pd sy..awk tahu sy lemah dlm bab2 cmni n awk tahu sy xkuat tok semua ni n awk tahu sy mudah t'sentuh dgn kata2 awk..

sy tahu awk tahu semuanya, sy sering nagez disaat awk wat camtu, air mata ni dah biasa menjadi peneman saya dikala sy sedih awk, sy xmampu nak b'buat apa2 n xlalu nak makn..awk...sy xmintak dibandingkan dgn sesiapa pn awk, luluh hati ni bila awk bandingkan sy n luluh hati ni bila awk igt benda tu n awk sampaikan sy n xsengaja air mata ni terus mengalir basah dipipi n masa tu hanya tuhan saja yg tahu isi hati sy..sy tahu awk dah mnx maaf dgn sy setelah apa yg awk ckpkan n sy pon dah maafkn awk, semudah tu kan maaf sy pd awk..awk nampak x betapa syg n cintanye sy pd awk sampai sy dah xkesah n xnak igt pon pasal td..

awk..sy hadir dlm diri awk setelah sy dikecewakan olh dy n sy xp'nah nak bandingkan awk dgn dy..stelah apa yg t'jd dlm diri sy, awk la penyerinya n sampai satu masa tu hati sy telah terbuka utk dihiasi olh awk..n sy terima awk seadanya sbb awk lah sy jd kuat n sbb awk la sy bangkit dri kisah lalu n sbb awk lah sy mula syg n cintakan awk, tapi syg lama kelamaan cinta sy diuji dengan sikap awk, tapi xpe, sy tetap ada dengan awk kan..awk nampak kan semua tu, ea sy tahu awk nampak n sy hope awk akan nampak smapai bila2..

awk, andai kata mang btl sy dijdikan dri tulang rusuk awk n ditakdirkan utk awk, sy apy n sy iklaz terima awk dlm diri sy..sy hanya nk jd yg p'tama lam ati awk n nk awk jge sy,didik sy,syg sy n cntekn sy seperti mana awk janji saat hari pertama awk jumpa sy..

sy selalu doa yg bek2 tok kita n hubungan kita ni awk..hanya doa saja yg mampu sy kirimkan tok kekal disamping awk..awk...andai kata sy yg p'gi dulu sy nak awk tahu yg sy akan igt awk sampai bila2 n tlg doakn utk sy ea..n sy nak awk igt sy smapai bila2 n sy nak awk simpan syg n cinta sy tu lam ati awk aliff erdyka..

salam syg dari sy at awk..

>cAbaRan, duGaaN & sEmAnGat dLm h!dUpQu<


hmmm...xtahu rasanya nak luahkan apa yang tersirat dlm hati ni..lately ni, ada saja rasa yang xkena n ada juga rasa yang xsedap didengar..sy rasa cam soul dah hilang bila cm2 terjadi..mungkin ini salah satu dugaan yang diberikan olehNya terhadap sy, tapi sy hanya manusia yang lemah n xkuat tok semua ni..sy hanya mampu b'doa agar sy kuat dengan semua dugaan..

dah macam2 cara dah tok sy lupakan kesah yg pahit pernah t'jd lam hidup sy, tapi kenapa tb2 ada saje orang yang xdikenali muncul dan cerita semua benda yang sy xpernah tahu sebelum ni..sy xtahu apa motif untuk dy wat macam 2 at sy n sy xtahu nak caya yang mana 1 betul n yang mana 1 salah..

xsangka seberat ini sy perlu hadapinya..kenapa sy slalu disakiti, dip'menkan n dikecewakan oleh orang yang betul2 sy syg..ni dah kali yg ke dua sy rasa mcm ni..xpe la, sy redaoh gn apa yg b'laku, mungkin ada hikmah disebalik kejadian ni kan..

baby, i know u r strong gurl..i know u can face all this..no matter what happen in ur life, take its as a challenges ok huny..no need to cry n play with ur emotion juz take its n move fowards..B cool n relax..make ur life more aPy ok!!!!...cayok..caYok2 baby..

wah!!..kata2 semangat olh diri sendiri gitu..hihihihih